Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gondolatok a Gyermekkönyvtárról

 

Szombaton ismét a Gyermekkönyvtárban jártunk ahol ezúttal a Népmese napját ünnepeltük nem mással, mint meséléssel. Hallhattunk mesét sok kedves ember előadásában, csodaszép népdalokat is, sőt amit ritkán látni, de felejthetetlen élmény,  jelnyelven való mesélést, Szőke Mihály előadásában.

Nem tudom, hogy Eger városának van e még ilyen meghitt, derűs  helye, ami sokkal több egy könyvtárnál.

Azon túl, hogy az ide betérő kisebb-nagyobb gyerkőcök  jobbnál-jobb könyvek között válogathatnak  olyan szakemberek segítségével ( akik valamiféle tündér és jóboszorkány keverékek) olyan változatos, értékes, és egyedi programokat kínálnak MINDEN korosztálynak, aminek nincsen párja.

Csak egy kis ízelítő:

Bébillér mesekör  családoknak, ahol minden alkalommal meghallgathatunk egy szép mesét egy bögre forró tea, és sok süti mellett, és szebbnél-szebb dolgokat bütykölhetünk.

Ciróka kör:

 3 év alatti kicsiknek és szüleiknek  szóló program, ahol nagyanyáink ölbeli játékaival, höcögtetőivel, ringatóival  ismerkedhetnek meg a babák, és mamák.

Sárkánykör:Mesekör   csak felnőtteknek, ahol a mese, mesélés jelentőségéről hallgathatunk, hozzáértő szakemberektől  nagyszerű, és tanulságos előadásokat.

És még hosszan tudnám sorolni, ( nyári tábor, jó hangulatú csoportfoglalkozások) milyen csodák várnak ránk a Gyerekkönyvtárban.

És mi kell hozzá?

-         egy „ anyaintézmény” ( Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár) aki fáradtságot, energiát nem kimélve írja, és nyeri a pályázatokat, és támogatja, a gyermekkönytár dolgozóinak elképzeléseit.

-         egy olyan csapat akik szakmai tudásukon túl rengeteg szeretettel, kreativitással, humorral, és a szívből jövő adni tudás képességével rendelkeznek.

 

Kívánom mindenkinek, hogy  ha megfáradtak a szürke hétköznapok egyhangúságában, térjenek be néha ide,  hallgassanak meg egy-egy lelket simogató, és gyógyító mesét, és meglátják , hogy a hátrahagyott gyermekkor, még ma is bennünk él a nyitottságával, őszinteségével, tisztaságával.

 

Köszönjük kedves Margó, Erika, és Eszter, tartson meg a Jóisten benneteket sokáig, hogy minél többen varázsolódhassanak el a könyv, az olvasás, és a mesék világában!