Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Közkincs találkozó Kerecsenden

2011.03.09

2011 február 17.én Kerecsenden  tartotta soron következő találkozóját az egri kistérség Közkincs Kerekasztala. A délelőtt folyamán Forgácsné Román Rita  a Rendezvényszervezés ABC-je címmel tartott kiselőadást, illetve az aktuális NCA-as pályázatokról, valamint egy helyi nyertes ( és nagyon példaértékű) projektről tartott beszámolót.

Egerszalóki kollégánk  Gyüre Mariann a nemrégiben felújított Barlanglakásokról tartott egy érdekfeszítő, és nagyon izgalmas bemutatót, az ötlettől, a megvalósulásig.Nagyon sok hasznos információt osztott meg a kollégákkal, aminek a  legfontosabb tanulság az volt, hogy egy bontásra,( vagy inkább betemetésre) itélt épület, az összefogásnak köszönhetően, hogyan válhat egy település egyik legfontosabb, és leglátogatottabb  turisztikai attrakciójává.

Rakusz Márta  Felsőtárkányból  egy új, és nagyon sikeres rendezvényről, az Úszó alkalmatlanságok világbajnokságáról tartott egy élménybeszámolót, szintén az ötlettől a megvalósulásig. Avagy hogyan is lehet nulla forintból, de sok kreativitással, egy egész települést megmozgató , és sok száz látogatót  a településre vonzó programot szervezni.

Az előadások után a tavaly útjára indított Ízes- Míves Mustra folytatását egyeztették a résztvevők, valamint a megjelenés előtt álló  kistérségi rendezvénynaptár programjait, valamint a közművelődési stratégia  lehetséges tartalmáról, célkitűzéseiről beszélgettünk.

Nagy örömünkre  most is érkeztek új "tagok" akikkel az ebéd után közelebbről is megismerkedhettünk, településükkel, programjaikkal, szervezeteikkel. Ezután a kötetlen beszélgetésen volt a hangsúly ( amikor is  természetesen a legérdekesebb dolgok  hangzottak el.)