Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A pásztói Közkincs Kerekasztalt láttuk vendégül

2010.04.28

2010. április 21.én a pásztói Közkincs Kerekasztal tagjait látta vendégül az egerszalóki Faluházban működő egri Kistérségi Közkincs  Kerekasztal. A pásztói mikrotérségben 2009 szeptemberétől működik a kerekasztal Bottyán Katalin közművelődési referens koordinációjában.

Nagyon jó volt az eddig összegyűlt tapasztalatokat, sikereket, nehézségeket megosztani egymással,mindkét részről hallottunk olyan  ötleteket,  rendezvényeket,amiket a jövőben  kistérségi összefogásban  képesek vagyunk megvalósítani.

Vendégünk volt Szolnoki Adrienn, az észak magyarországi Kulturális Koordinációs Iroda vezetője, akitől az idei "közkincses"pályázathoz kaptunk nagyon részletes felvilágosítást.

A délelőtt folyamán hallhattuk a pásztói, egri, és a pétervásárai közművelődési referens előadását a Közkincs Kerekasztalok tevékenységéről.

Az ebédet követően megnéztük a felújítás előtt álló egerszalóki barlanglakásokat, majd egy kis frissítő kávészünet után az egerszalóki Thermal fürdőben fejeztük be a napot.

Reméljük, hogy a jövőben minél több ilyen találkozóra kerülhet sor, hiszen a személyes találkozások, élménybeszámolók, nemcsak kistérségen belül, hanem a kistérségek között is erősíthetik a kulturális kapcsolatokat, és mind a szakemberek, szervezetek, magánszemélyeknek ad  találkozási lehetőséget.